Przejdź do treści

Koło kulinarne

Kiszenie kapusty

Wielki rwetes dziś u Basi, bo kapustę Basia kwasi. Szatkownica poszła w taniec, to ci było szatkowanie. Rach ciach, ciach ...

Powitanie jesieni – ciasto ze śliwkami i jabłkami

Promyczki postanowiły przywitać jesień ciastem ze śliwkami i jabłkami. I jak wprawieni cukiernicy szybko przeliczyli, odmierzyli, zakręcili, poukładali składniki i ...

Przygotowujemy lemoniadę

W sam raz na pożegnanie lata, na wrześniowe upały - orzeźwiająca i bogata w witaminy lemoniada! Zaczęliśmy od umycia rąk ...

Co jeść w czerwcu?

Czerwiec kojarzy się nam przede wszystkim z uwielbianymi przez wszystkich truskawkami. Wykorzystajmy ich aromat i słodycz, żeby zachęcić dzieci do ...

Co jeść w maju?

Maj buchnął nam soczystą zielenią, owiał zapachami i zawrócił w głowie pięknymi barwami. Na pobliskich bazarkach pojawia się coraz więcej ...
Skip to content