Koło kulinarne
Kiszenie kapusty
Wielki rwetes dziś u Basi, bo kapustę Basia kwasi. Szatkownica poszła w taniec, to ci było szatkowanie. Rach ciach, ciach ...
Powitanie jesieni – ciasto ze śliwkami i jabłkami
Promyczki postanowiły przywitać jesień ciastem ze śliwkami i jabłkami. I jak wprawieni cukiernicy szybko przeliczyli, odmierzyli, zakręcili, poukładali składniki i ...
Przygotowujemy lemoniadę
W sam raz na pożegnanie lata, na wrześniowe upały - orzeźwiająca i bogata w witaminy lemoniada! Zaczęliśmy od umycia rąk ...
Co jeść w czerwcu?
Czerwiec kojarzy się nam przede wszystkim z uwielbianymi przez wszystkich truskawkami. Wykorzystajmy ich aromat i słodycz, żeby zachęcić dzieci do ...
Co jeść w maju?
Maj buchnął nam soczystą zielenią, owiał zapachami i zawrócił w głowie pięknymi barwami. Na pobliskich bazarkach pojawia się coraz więcej ...