Przejdź do treści

Jadłospis

Jadłospis

Produkty zawierające alergeny oznaczono (w nawiasie).

Alergeny występujące w posiłkach przygotowywanych dla dzieci w przedszkolu

  1. Zboża zawierające gluten : pszenica, żyto, jęczmień, orkisz
  2. Mleko i produkty mleczne zawierające laktozę
  3. Jajka
  4. Ryby
  5. Seler
  6. Gorczyca
  7. Nasiona sezamu
  8. Orzechy
  9. Soja

10.Dwutlenek siarki i siarczany wytwórców

Do przygotowania posiłków używamy następujących przypraw: pieprzu ziołowego, majeranku, kminku, papryki słodkiej , bazylii, oregano, ziół prowansalskich, ziela angielskiego, liści laurowych, soli o obniżonej zawartości sodu.

Zgodnie z informacją od producenta mogą zawierać śladowe ilości ; glutenu, mleka, jaj, soi, selera, gorczycy .

Soki serwowane dzieciom nie zawierają cukru. Herbata nie jest słodzona . Woda do picia dostępna jest w ciągu całego dnia. Natka pietruszki i koperek podawane są na życzenie dzieci. Dżemy, biszkopty i inne ciastka zawierają znikomą ilość cukru.

Jadłospis 27.10. – 21.11.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Przejdź do treści