Marzec to miesiąc, na który wielu z nas czeka z utęsknieniem. Kalendarz sezonowy pokazuje, że to nadal idealny czas na domowe kiełki, zioła i szczypiorek.
Owoce, które warto jeść w marcu:
- Gruszki
- Jabłka
Warzywa, które warto jeść w marcu:
- Rzodkiewka Z PEWNEGO ŹRÓDŁA
- Buraki
- Dynie
- Brukselki
- Marchew
- Kapusta biała
- Kapusta czerwona
- Natka pietruszki
- Jarmuż
- Pietruszka korzeniowa
- Pieczarki
- Ziemniaki
- Topinambur
- Seler Korzeniowy
- Pasternak
- Por
- Fasola
- Groch
- Ciecierzyca
- Cebula
- Czosnek
- Brukiew
- Czarna rzepa
Co jeść w marcu jeszcze?
- Kiszonki
- Kiełki
- Szczypiorek uprawiany w domu
- Natka pietruszki uprawiana w domu
- Koperek uprawiany w domu
- Rzeżucha!
- Orzechy!