Przejdź do treści

Koło kulinarne

Zdrowie na talerzu 🙂

Ubiegły tydzień upłynął nam pod hasłem "Chcemy być zdrowi" - zapoznaliśmy się z piramidą zdrowia, wiemy jak ważny jest ruch, ...

Pieczemy chleb dożynkowy!

Dożynki to ludowe święto, w czasie którego rolnicy dziękują za zebrane plony. Z kłosów zbóż plecione są piękne wieńce, a ...

Jesienne smaki

W tym tygodniu przygotowaliśmy sałatkę: umyliśmy i obraliśmy cukinię, specjalną obieraczką pokroiliśmy ją na cieniutkie paski, dodaliśmy cząstki granatu, orzechy ...

Śliwki pod kruszonką

Podsumowaniem tematu jesienno-owocowego było przygotowanie śliwek pod kruszonką. Ten najprostszy przepis na deser pieczony ze śliwkami obejmuje tylko cztery składniki ...

Ciasto marchewkowe

Dzieci z grupy „Zajączki” z wielkim zaangażowaniem przygotowywały pyszne ciasto marchewkowe na przedszkolne dożynki. Mali kucharze samodzielnie mieszali składniki, obserwowali, ...
Przejdź do treści