Przejdź do treści

Smaki jesieni

W minionym tygodniu mieliśmy możliwość zapoznania się z różnorodnością smaków, zapachów, kolorów i kształtów warzyw. Wzięliśmy udział w wielu zabawach sensorycznych z wykorzystaniem wielu zmysłów. Dowiedzieliśmy się, że warzywa należy umyć przed spożyciem, a niektóre z nich warto obrać ze skórki. Rozmawialiśmy o swoich preferencjach smakowych, opisywaliśmy warzywa lub rozpoznawaliśmy je po opisie słownym. Część warzyw przypadła nam do gustu, część nie- to całkowicie normalne, że każdemu smakuje co innego.

Zwieńczeniem warzywnego tygodnia był udział w przedszkolnych dożynkach- obejrzeliśmy przedstawienie przygotowane przez gr. VI, z którego dowiedzieliśmy się o pracy na roli. Mamy nadzieję, że wiosną także rozpoczniemy prace w naszym przedszkolnym ogrodzie:

Skip to content