Przejdź do treści

Co jeść w marcu?

  • przez

Marzec to miesiąc, na który wielu z nas czeka z utęsknieniem. Kalendarz sezonowy pokazuje, że to nadal idealny czas na domowe kiełki, zioła i szczypiorek.

Owoce, które warto jeść w marcu:

  • Gruszki
  • Jabłka

Warzywa, które warto jeść w marcu:

  • Rzodkiewka Z PEWNEGO ŹRÓDŁA
  • Buraki
  • Dynie
  • Brukselki
  • Marchew
  • Kapusta biała
  • Kapusta czerwona
  • Natka pietruszki
  • Jarmuż
  • Pietruszka korzeniowa
  • Pieczarki
  • Ziemniaki
  • Topinambur
  • Seler Korzeniowy
  • Pasternak
  • Por
  • Fasola
  • Groch
  • Ciecierzyca
  • Cebula
  • Czosnek
  • Brukiew
  • Czarna rzepa

Co jeść w marcu jeszcze?

  • Kiszonki
  • Kiełki
  • Szczypiorek uprawiany w domu
  • Natka pietruszki uprawiana w domu
  • Koperek uprawiany w domu
  • Rzeżucha!
  • Orzechy!

Skip to content