Przejdź do treści

Przygotowywanie gzika

Gzik, pyszny dodatek do pieczonych ziemniaków, przygotowaliśmy pod czujnym okiem naszych cioć. Potrzebowaliśmy twarogu, jogurtu, czosnku, mnóstwa szczypioru, szczyptę soli i odrobinę miłości. Twaróg rozdrobniliśmy solidarnie – każdy po kolei, łyżka po łyżce dodaliśmy jogurt i pokrojony szczypior. Następnie ciocia dorzuciła drobno posiekany czosnek (zapach którego  wciąż mamy w noskach) i szczyptę soli. Naszym zadaniem było dokładne wymieszanie składników i dołożenie ostatniego składnika…miłości. Biało-zielony gzik gotowy!

Składniki do przygotowania gzika.

Ach te zapachy!

  Rozdrabnianie twarogu.

 

    Pora na jogurt.

Czosnek … hop do miski.

   Gzik gotowy!

PS. A miłość wypisana jest na naszych twarzach.

Skip to content